23948sdkhjf

Åkeriföretagen välkomnar ny upphandlings-gd

Regeringens utnämning av Inger Ek som generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten är positivt. Personer med erfarenhet av gränssnittet mellan näringsliv och kommun behövs inom myndigheten, det menar Sveriges Åkeriföretag som välkomnar utnämningen.
Både miljö och trafiksäkerhet samt socialt ansvarstagande är något svensk åkerinäring arbetat hårt med de senaste åren, genom initiativet Fair Transport. Därför är regeringens utnämning av Inger Ek som ny generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten välkommet. Det behövs personer med erfarenhet av gränslandet mellan näringsliv och kommun. Inte minst vid upphandling av transporter, en fråga som Sveriges Åkeriföretag anser angelägen för myndigheten att prioritera.
- Många anser att det är svårt att köpa transporter, det visar en undersökning som vi genomfört, säger Erika Svanström, kommunikationschef i Sveriges Åkeriföretag. Därför behöver nu Upphandlingsmyndigheten och den nya generaldirektören Inger Ek prioritera denna fråga. Sveriges Åkeriföretag ser det som en självklar del i att öka mognadsgraden för offentlig upphandling och vi kommer med en rapport under våren där vi analyserar för hur stora belopp offentliga Sverige köper tunga transporter för.
För att öka kunskapen om transporter och därmed minska antalet fultransporter kommer Sveriges Åkeriföretag att på 10 orter i Sverige under 2016 erbjuda en gratis utbildning till inköps- och logistikpersonal i kommuner och landsting.
- Det ser vi som ett viktigt bidrag och ett bra komplement till Upphandlingsmyndighetens betydelsefulla arbete för trafiksäkra, socialt ansvarstagande och miljömässigt smarta transporter, säger Erika Svanström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062