23948sdkhjf

Metab utökar för Arla

Sundsvallsbaserade åkeriet Mellannorrlands Transport, Metab, får i uppdrag av Arla att utföra chartertrafik från Arlas mejerier i Kallhäll och Linköping till Sundsvall.
Uppdraget innebär att Metab utökar antalet förare med 4,5 heltidstjänster.
- Det är mycket glädjande att vi får detta uppdrag för Arla, säger Helen Johansson, ansvarig för Metab till Transport & Logistik Idag/Transportnet. Det nya uppdraget innebär att vi kan samordna viss del av transporterna med de Arla-transporter vi utför sedan tidigare.
Metab, med säte i Sundsvall, bedriver sin verksamhet från Gävle, Sundsvall, Östersund, Söderhamn och Hudiksvall. Bolaget har tillgång till kyl- och frysterminal samt har kontor i Gävle, Sundsvall och Östersund.
Sedan tidigare transporterar Metab Arlas produkter med utgångspunkt från Arlas mejeri i Sundsvall till Sundsvall, Östersund, Söderhamn, Hudiksvall, Gävle och Mora med omnejd. Metab transporterar dessutom livsmedel mellan Mälardalen och Umeå.
Metab omsätter runt 110 miljoner kronor per år, har ett 80-tal anställda och ett 35-tal lastbilar. Bolaget är ett dotterbolag till Valbo Transport, Gävle.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062