23948sdkhjf

Byggmax väljer Gävle för varuhusdistribution

Byggmax etablerar ett lager i Gävle hamn för distribution av byggvaror till sina varuhus i Sverige från Norrköping och norrut. Gävle får linjetrafik med fartyg från Polen och Nederländerna.
Avtalet har tecknats mellan Franck & Tobiesen AB – som är en del av Shipping.dk – och Baltic Sea Gateway AB och omfattar bland annat hyra av 8 000 kvadratmeter magasinslokaler. Franck & Tobiesen har i sin tur avtalet med Byggmax vilket även omfattar sjöfrakter från Polen respektive Nederländerna.
- Med denna etablering visar vi att Gävle är ett intressant alternativ även för distribution av konsumtionsvaror som ju är en väldigt stor del av logistikbranschen i dag, säger Håkan Bergström, vd i Baltic Sea Gateway. Fungerar det för Byggmax kommer det att fungera även för andra.
Byggvarorna kommer att fraktas med konventionella fartyg från Delfzijl i Nederländerna samt med sidolastande fartyg från Swinoujscie i Polen. Frekvensen blir varannan vecka för respektive destination.
- Med dessa nya linjer, som startar sin trafik i mitten av februari, ser vi fram emot att kunna erbjuda nya logistiklösningar till övriga kunder i Gävle hamn och vi förväntar oss mycket av dessa nya möjligheter, säger Håkan Bergström.
Lars Jespersen, CEO i Shipping.dk, framhåller att Byggmax är basen för fartygstrafiken.
- Men det finns utrymme för fler kunder, inte minst på exportbenet ut från Gävle, säger han. Vi ser fram emot att i samarbete med Baltic Sea Gateway erbjuda dessa nya möjligheter till all industri i regionen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078