23948sdkhjf

Byggmax väljer Aditro för transporter och logistik

Byggmax och Aditro Logistics har tecknat ett samarbetsavtal avseende transporthantering. 4PL-avtalet innebär att Aditro Logistics tar över ansvaret för Byggmax transportadministration och avtalsupphandling, samt säkerställer hög kvalitet i transporterna.
Avtalet innebär att Aditro Logistics arbetar som en integrerad del av Byggmax logistikorganisation. Ansvaret omfattar utveckling, upphandling och styrning för att säkerställa att transporterna sker med högsta kvalitet till rätt pris. Aditro Logistics kommer att fungera som ett så kallat kontrolltorn för samtliga transporter, både i Sverige och utomlands. Förändringen kommer medföra betydande kvalitetsförbättring, minskad miljöpåverkan samt kostnadseffektiviseringar.
Transporterna planeras att successivt övergå till Aditro Logistics hantering under 2016, och effekterna kommer vara fullt implementerade i slutet av året.
-Vi ser fram emot att utveckla vårt samarbete med Byggmax som kommer bli en av våra största kunder, säger Matthias Kettelhoit, vd i Aditro Logistics. Vi är väldigt imponerade över deras tillväxt och ser att vi med vår transportkompetens kan stöda dem på deras tillväxtresa, både på butiksdistribution och hemleveranser.
Fredrik Krysén, Director of Transportation i Aditro Logistics, förklarar att Byggmax blir största kund inom Aditro Logistics 4PL verksamhet.
- Med tillskottet av deras volymer stärker och breddar vi nu vårt erbjudande ytterligare, säger han.
Niklas Hamberg, logistikchef i Byggmax, framhåller att bolaget har sett över sina transporter och sin logistik under senaste året.
- Vi ser nu att vi i Aditro Logistics får en professionell partner med moderna system för vår transporthantering vilken ger såväl minskad miljöpåverkan, kostnadseffektivisering samt ska leda till kvalitetsförbättringar i distributionen, säger han. Årligen hanterar vi tiotusentals sändningar, hem till kund och till våra butiker, vilket motsvarar en transportomsättning på runt 100 miljoner kronor årligen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062