23948sdkhjf

Saabs logistikleverantör säger upp 20 medarbetare

Till följd av en nyutvecklad distributionsstruktur men även förändrad efterfrågebild varslar logistikbolaget Orio 20 personer om uppsägning.
Varslet berör 13 kollektivanställda och 7 tjänstemän i Trollhättan och Nyköping.
Förhandlingar inleds omedelbart med de fackliga organisationerna.
Varslet sker som ett resultat av en nyutvecklad distributionsstruktur och av förändrad efterfrågebild.
- Det är enormt trist att behöva varsla om övertalighet men vi måste anpassa vår organisation efter den pågående omställningen av verksamheten som krävs för att öka vår konkurrenskraft, säger Jonas Tegström, CEO i Orio AB. Vi kommer göra vårt bästa för att stödja berörda och samtidigt se till att vi går stärkta ur detta.
Jonas Tegström framhåller att Orio har tillväxt som högsta prioritet och omställningen av verksamheten är en pågående process av fokuserat förändringsarbete som pågått sedan 2014.
- I grunden innebär det en anpassning till en mer öppen och mer konkurrensutsatt marknad, där såväl processer, strukturer och kostnader löpande ses över, säger han.
Orio ansvarar för lagerhållning, försäljning och distribution av Saab originalreservdelar och tillbehör till samtliga auktoriserade Saab Service Centers och Saab Parts Centers globalt samt säljer logistik- och tekniktjänster.
Bolaget, med huvudkontor i Nyköping, har cirka 288 anstllda i Sverige. Företaget har dotterbolag på nio marknader i Europa och USA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064