23948sdkhjf

Logistikmässa kraftsamlar på e-handelslogistik

En av årets nyheter i konferensprogrammet för 2016 års upplaga av mässan Logistik & Transport i Göteborg är en storsatsning på e-handelslogistik. Innehållet har tagits fram av konferensrået med Postnords e-handelsexpert Arne Andersson och bygghemma.se:s logistikchef Carl Lumsden.
Nordisk e-handel är en bransch i stark tillväxt och det ställer stora krav på en hög utvecklingstakt av sina logistik- och transportflöden.
- Den kraftiga tillväxten i Norden visar att den nordiska e-handelsmarknaden spelar en allt viktigare roll både för konsumenter och företag, säger Arne Andersson. Med ökad tillväxt följer även ökade konsumentkrav. Konsumenten i dag vill ha sina varor levererade allt snabbare och de vill själva välja hur varan ska levereras. Effektiv lagerhållning och snabba transporter är en förutsättning för att lyckas med e-handel i dag. Logistik och varuförsörjning är för en e-handlare lika affärskritiskt som innovationskraft och servicetänkande.
E-handelsdelen kommer att belysa ett flertal intressanta områden och utmaningar som dagens e-handlare ställs inför. Nedan presenteras ett urval av intressanta punkter ur 2016 års konferensprogram som berör e-handelslogistik:
Vilken är den bästa affärsmodellen inom bygghandeln?
Eget lager, egen distribution, egna varumärken eller stor sortimentsbredd, externa varumärken, 3PL-lösningar och ”drop shipment”. Carl Lumsden, logistikchef på bygghemma.se diskuterar lösningarnas för- och nackdelar.
Vem vinner maktkampen inom dagligvaruhandeln?
Här medverkar beslutsfattare från bland andra Lidl, Ica, mathem.se och Linas Matkasse.
Stora mängder order med få orderrader – en e-handlares vardag.
Vilken är den bästa tekniken och processen? Hur får man ekonomin i detta? Automatisera eller plocka manuellt? Ska man köra eget lager eller 3PL?
Förpackningens roll inom e-handelsdistribution?
Smarta förpackningar som underlättar hantering, transporter, returer, förbättrar lagring, ger hållbarhet och kapar kostnader i alla led när förpackningen används rätt. Förpackning och packmoment utgör en stor kostnad för e-handlare. Kyl- och värmeförpackningar som underlättar e-handelns dagligvarudistribution. Rätt märkning, smarta etiketter, RFID-lösningar ger effektivitet i flödet.
Logistik & Transport kommer inom kort i samråd med konferensrådet att avslöja fler programpunkter och talare från branschen.
Logistik & Transport 2016 äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 16-17 november.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079