23948sdkhjf

FedEx öppnar nordisk gateway på Kastrup

FedEx Express har den här veckan invigt sin nya gatewayanläggning på Kastrups flygplats i Köpenhamn. Den nya anläggningen blir en gateway för försändelser till och från Sverige, Danmark, Finland och Norge. Den är FedEx nionde nya anläggning i Norden under de senaste fem åren.
Regionen Norden, som i FedEx organisation omfattar Danmark, Finland, Norge och Sverige, har haft en stadig ekonomisk tillväxt på senare tid, vilket ledde till en genomsnittsprognos för BNP-tillväxten på 2 procent under 2016. Denna positiva trend återspeglas också i FedEx Express fraktstatistik. Till exempel ökade försändelserna mellan juni 2014 och maj 2015 från dessa marknader till resten av Europa med mer än 24 procent jämfört med föregående tolvmånadersperiod. I synnerhet Nordamerika har växt i ekonomisk betydelse för FedEx Norden-verksamhet. Totalt sett ökade antalet FedEx Express-försändelser från Nordamerika till Norden med 22 procent mellan juni 2014 och maj 2015, jämfört med samma period föregående år.
Den nya, 8 000 kvadratmeter stora anläggningen kan sortera 3 300 paket per timme, bearbeta 18 FedEx Express-flygningar och 170 lastbilstransporter per vecka, samt en fordonspark med upp till 36 hämtnings- och leveransfordon. Omkring 120 FedEx Express-medarbetare kommer att arbeta på anläggningen som är belägen på flygplatsens fraktområde nära Öresundsbron till Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062