23948sdkhjf

von Sydow åter styrelseordförande i Scan Global

Jesper Nielsen tar över som vd och koncernchef i Scan Global Logistics efter Henrik von Sydow. Henrik von Sydow återgår till att bli styrelseordförande i bolaget.
Förändringen planerades redan 2015 och trädde i kraft den 1 februari i år.
- Jag är både glad och stolt över att vi har kunnat knyta till oss Jesper Nielsen, säger Henrik von Sydow. Jesper tillför Scan Global Logistics enorm branscherfarenhet, internationell inblick, förståelse för kunder och partners och ledarskapsfärdigheter.
43-årige Jesper Nielsen har tillbringat de senaste tio åren i ledande befattningar i DHL Global Forwarding, senast som CEO för DHL Global Forwarding i Norden och Batikum, med ansvar för 800 medarbetare och en omsättning på motsvarande cirka 7,5 miljarder kronor (800 miljoner euro). Innan dess har Jesper Nielsen haft ledande befattningar i branschen i USA, Europa och Kina.
- Jag är laddad för att axla rollen som CEO i Scan Global Logistics, säger Jesper Nielsen. Den tid som Henrik von Sydow har styrt bolaget har bolaget genomgått en avsevärt positiv utveckling och jag strävar efter att fortsätta i de spåren.
Henrik von Sydow blir åter styrelseordförande i Scan Global Logistics. Han efterträder Esben Bay Jörgensen, en av grundarna till bolaget och partner i investmentbolaget BWB Partners, som är huvudägare i Scan Global Logistics. Esben Bay Jörgensen fortsätter som vice styrelseordförande i bolaget.
- Jag övergår alltså till ordföranderollen i Scan Global Logistics – en roll som jag kom ifrån 2010-2011, säger Henrik von Sydow till Transport & Logistik Idag/Transportnet.se. Jag kommer således att vara mycket engagerad i hur och vart bolaget färdas framgent.
Henrik von Sydow förklarar att han inte kommer att ha någon särskilt pensionärsliknande tillvaro framöver, då han är engagerad i ett flertal icke branschrelaterade företag som rådgivare och investerare och i ett fall som styrelseledamot.
- Jag lär nytt hela tiden, vilket är kul, säger han. Cloud-baserade företag med gränslös tillväxtpotential, e-handelsföretag, live sports betting och så vidare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062