23948sdkhjf

Hapag Lloyd till Norrköping

Det globalt verksamma containerrederiet Hapag-Lloyd stärker sin service i östersjöområdet, och anlöper sedan januari Norrköpings hamn med en veckobaserad trafik.
- Det är mycket glädjande och betydelsefullt för hamnen med den potential som Hapag-Lloyd ser i containertrafiken till och från vår region, säger Patrik Åman, vd i Norrköpings Hamn.
Tyska Hapag-Lloyd är ett av världens ledande containerrederier, med ett globalt nätverk och en stor fartygsflotta. Rederiet är verksamt i östersjöområdet och ser ett ökat intresse för den svenska ostkusten.
- Norrköpingsregionen är viktig för oss, med mycket import och export, säger Dirk Kaestner, vd i Hapag-Lloyd Sweden. Vår trafik har inletts bra, och Norrköpings hamn har både kapacitet och vilja att svara upp mot våra krav.
Den nya containerlinjen avgår för närvarande från Norrköping i en slinga som har Hamburg och Bremerhaven som bas och som i Östersjön även omfattar Gävle och finska Rauma.
- Hapag-Lloyds satsning visar att Norrköpings betydelse som hamn och logistikort blir allt större, säger Patrik Åman. Fler linjer ut i världen ger en ökad service och flexibilitet för våra kunder. Därför är det här värdefullt för regionens företag.
Norrköpings containerhamn trafikeras nu av rederierna CMA-CGM, Hapag-Lloyd, MSC, Seago Line (Maersk) och Teamlines.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064