23948sdkhjf

Blue Waters CEO lämnar sin post

Kim Hedegaard Sörensen lämnar befattningen som CEO i Blue Water Shipping. Bolagets grundare och styrelseordförande Kurt Skov tar temporärt över som CEO.
Blue Water Shipping framhåller att bolaget har haft en kraftig utveckling de senaste åren där man har vuxit markant när det gäller omsättning, antal kontor och antal medarbetare.
Även under de kommande åren förväntar både styrelse och ledning att tillväxten ska fortsätta, men eftersom Kim Hedegaard Sörensen och styrelsen har olika syn på delar av den framtida strategin så lämnar Kim Hedegaard Sörensen Blue Water Shipping och tjänsten som bolagets CEO.
- Kim Hedegaard Sörensen har under loppet av sina drygt tre år här bidragit till att stärka Blue Water Shipping inom en rad områden, säger Kurt Skov. Jag har personligen varit glad över samarbetet, då Kim både som person och ledare är en duktig och ordentlig människa. Jag är glad för att vi kan skiljas i ömsesidig respekt och som goda vänner.
Kim Hedegaard Sörensen tillträdde som CEO i Blue Water Shipping i december 2012 och han lämnade denna befattning den 31 januari i år.
- Jag är både glad och stolt över att ha stått i spetsen för Blue Water Shipping och tillsammans med de duktiga och engagerade medarbetarna ha fortsatt den fina utvecklingen för firman, säger Kim Hedegaard Sörensen. Jag har haft en fantastisk tid i bolaget, som är präglad av en speciell anda. Samarbetet med Kurt Skov har hela vägen präglats av stor öppenhet och ömsesidig respekt. Men det är den bästa lösningen för båda parter att skiljas, när styrelsen inte är överens med den verkställande direktören om bolagets strategi och var bolaget ska vara om fem år.
Under tiden som rekrytering av ny CEO pågår så axlar Kurt Skov temporärt denna roll i det bolag som han grundade i Esbjerg, Danmark 1972.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065