23948sdkhjf

Ökad lönsamhet men minskad omsättning för Postnord

Postnord redovisar en nettoomsättning för 2015 på 39,4 miljarder kronor, vilket är en tillbakagång med cirka 0,6 miljarder kronor jämfört med 2014.
Postnord redovisar ett rörelseresultat för 2015 på 564 miljoner kronor, vilket är en förbättring jämfört med 2014 då rörelseresultatet uppgick till 351 miljoner kronor.
Det framgår av Postnords bokslutskommuniké för 2015 som nu har publicerats.
- E-handeln slog rekord inför julen och Postnords B2C paketvolymer ökade delvis som en följd av detta med 17 procent under kvartalet, säger Håkan Ericsson, vd och koncernchef i Postnord. Samtidigt är digitaliseringstakten i Danmark fortsatt stor med kraftigt minskade brevvolymer som följd. Omställningar genomförs med oförminskad styrka i hela verksamheten för att säkerställa den långsiktiga lönsamheten och konkurrenskraften.
Håkan Ericsson konstaterar att julens e-handel slog nytt rekord.
- Cirka en tredjedel av nya avtal är inom e-handelssegmentet, säger han. Vi har under kvartalet även tecknat ett antal nya betydande avtal inom framförallt tyngre logistik. Logistikverksamheten visade fortsatt tillväxt med ökade paketvolymer om totalt 10 proent för helåret 2015. Logistikmarknaden är hårt konkurrensutsatt, vilket kräver fortsatt stort fokus på kostnadseffektivitet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063