23948sdkhjf

Safe Logistics i konkurs på egen begäran

Safe Logistics Sverige försattes på torsdagen – den 11 februari - i konkurs på egen begäran. Ett av skälen till konkursen är att Safe Logistics kostnader har vuxit mer än bolagets intäkter, vilket har resulterat i stora likviditetsbrister.
Det framgår av ett informationsbrev från ledningen i Safe Logistics som Transport & Logistik Idag/Transportnet har tagit del av.
Av brevet framgår vidare att konkursförvaltaren driver bolaget vidare och undersöker alternativa lösningar för verksamheten.
Safe Logistics Sverige redovisade en omsättning för 2014 på 99,9 miljoner kronor. Bolaget redovisade en förlust (resultat efter finansnetto) 2014 på -5,6 miljoner kronor.
I januari i år namnändrade Safe TransArt till Safe Logistics. Namnändringen skedde med anledning av att bolaget har avyttrat sin konsttransport-verksamhet till Lennart och Johan Börjesson som i slutet av 2015 sålde hela sin aktiepost i Safe TransArt till Bjarne Henriksen. Före dessa ägarförändringar ägdes Safe TransArt gemensamt av Lennart och Johan Börjesson samt Bjarne Henriksen.
Lennart och Johan Börjesson driver nu konsttransportverksamheten vidare i bolaget TransArt i Varberg AB, med huvudkontor i Varberg och försäljningskontor i Täby, Stockholm.
Under varumärket TransArt drivs konsttransportverksamheten vidare med de medarbetare som tidigare jobbat med konstverksamheten i Safe TransArt.
TransArt i Varberg AB berörs inte av konkursen i Safe Logistics Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094