23948sdkhjf

DB:s koncernchef kritiseras för planer på Schenker-försäljning

Styrelseledamöter i Deutsche Bahn och tyska riksdagspolitiker riktar nu kritik mot Deutsche Bahns koncernchef Rüdiger Grube för dennes förslag och långt framskridna planer på en delförsäljning av DB Schenker och Arriva.
Wirtschafts Woche rapporterar att denna kritik innebär att Rüdiger Grube tvingas till defensiven i denna fråga.
Egentligen skulle Rüdiger Grube vid ett extra styrelsemöte i början av februari ha fått ett godkännande för en delförsäljning av DB Schenker och Arriva. Men nu har denna omöstning flyttats framåt i tiden.
- Tiden är inte mogen för en delprivatisering av DB Schenker och Arriva, säger en styrelseledamot i Deutsche Bahn till Wirtschafts Woche. Herr Grube måste lära sig att göra sin läxa bättre.
Även oppositionen i den tyska riksdagen/förbundsdagen Bundestag kritiserar försäljningsplanerna och kräver en klar lösning.
- Antingen ska Arriva och DB Schenker säljas ut komplett eller också inte alls, säger Matthias Gastel, tysk riksdagsledamot för det tyska miljöpartiet Die Grüne och tillika sakkunnig i järnvägsfrågor, till Wirtschafts Woche. Nya minoritetsägare i de båda dotterbolagen till Deutsche Bahn skulle enbart öka komplexiteten i den tyska järnvägskoncernen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063