23948sdkhjf

Extra polisfokus på lastbils- och busskontroller

En trafikolycka med lastbil och buss inblandat medför ofta allvarliga konsekvenser, just för att fordonen är stora och tunga. Den här veckan arbetar polisen extra för att kontrollera den yrkesmässiga trafiken i syfte att öka trafiksäkerheten.
När polisen kontrollerar den yrkesmässiga trafiken handlar det bland annat om att kontrollera fordonen, kör –och vilotider och att väga fordon. Till detta kommer givetvis de vanliga kontrollerna av körkort och nykterhet. Polisens kontroller är en del av de europeiska trafikveckorna, där polisen fokuserar extra på ett tema. Under vecka 7 (15 – 21 februari) är temat yrkestrafik.
- Sverige behöver en sund yrkestrafik för att klara sina transporter, säger Marie Nordén, generalsekreterare i NTF. Det får inte vara accepterat att tumma på reglerna, alla som köper en transport ska kunna vara trygga i att resan görs på ett säkert sätt. Som beställare måsten man kunna ställa krav på både fordon och förare.
Förutom den tunga trafiken ska även taxi kontrolleras extra denna vecka. Även här med både trafiksäkerhet och sund konkurrens som syfte.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063