23948sdkhjf

Stort linjeåkeri bryter med Schenker

Ett 50-tal personer – varav de flesta är chaufförer – förlorar sina jobb när DB Schenker säger upp sitt transportöravtal med det norska åkeriet Veöy AS i Rauma, Norge.
- Veöy AS har haft ett samarbete med DB Schenker avseende linjetrafik som sträcker sig 56 år bakåt i tiden, säger Arne Langseth, vd och ägare i Veöy AS. Att vi går skilda vägar är både positivt och lite trist. En skilsmässa är sällan av godo, men den har gett Veöy möjligheter vi inte hade tidigare.
Han döljer inte att det varit en tuff process, men väljer att rikta blicken framåt.
- Sådana här saker är aldrig kul, säger han. Schenker-samarbetet utgjorde en fjärdedel av vår omsättning, säger Arne Langseth. Men när ändringarna nu är genomförda så riktar vi blicken framåt. Och det vi ser gör oss optimistiska.
Arne Langseth framhåller att Veöy AS finns lokaliserat i hela Sör-Norge.
- Vi har kompetens, erfarenhet och en flexibilitet som nu ger oss nya möjligheter och som öppnar nya marknader för oss. Nu kan vi arbeta helt oberoende av Schenker. Det gör oss friare och mer flexibla, och vi ser redan att det har gett oss nya kunder och nya uppdrag.
Veöy AS har bland annat vuxit till att bli en av Norges största medicintransportörer och bolaget levererar varor för Norsk Medisinaldepot och Apotek1-gruppen till apotek i Bergen, Stavanger, Vestfold, Agder, Oppland och från maj också till Möre och Romsdal.
- Vi har en brett sammansatt bilpark på gott och väl 250 enheter som bolaget nästan fullt ut äger och driftar själv, säger Arne Langseth. I Oslo, Stokke, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund, Molde och Åndalsnes har vi egna eller samarbetande terminaler. Dessutom har bolaget expressbilar som trafikerar över hela Östlandsområdet och det går dagliga turer med Veöy-bilar från Oslo-regionen till Bergen, Stavanger, Kristiansand, Oppland, Möre och Romsdal, Stokke och Trondheim.
Arne Langseth framhåller att man har stora förväntningar på det nystartade bolaget Veöy Möre AS, som kommer att komplettera Veöy-koncernens befintliga verksamhet.
- Vi är lokaliserade och organiserade så att våra trafikledare och chaufförer kan erbjuda en närhet till kunderna som vi bedömer att våra konkurrenter sliter med att matcha, säger han. Vi är hungriga och flexibla, och vi har ekonomiska muskler som gör oss väl rustade till att gå in i nya marknader.
Veöy-koncernen redovisade en omsättning för 2015 på motsvarande cirka 422 miljoner svenska kronor (413 miljoner norska kronor).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065