23948sdkhjf

Tung trafikskola inför slumpmässiga drogtester

Grönlunds inför nu slumpvisa alkohol- och drogtester tillsammans med bolagets alkohol- och drogpolicy – för både personal och elever.
Alkohol och droger är en allvarlig orsak till ohälsa i samhället och som arbetsgivare och utbildningssamordnare vill Grönlunds vara ett föredöme. Arbetsgivares insatser spelaren viktig roll och Grönlunds vill här ta ansvar både förebyggande, identifierande och hjälpande. Därför inför Grönlunds slumpvisa alkohol- och drogtester tillsammans med sin policy.
Grönlunds är en av Sveriges ledande utbildare inom transport och kan påverka en stor grupp elever som varje år kommer att omfattas av bolagets alkohol- och drogtestprogram. Som en av de första i branschen väljer Grönlunds att på detta sätt belysa vardagens drogproblem genom nolltolerans på sin arbetsplats och sina utbildningar.
Grönlunds hoppas givetvis att bolagets policy ska ge ringar på vattnet och uppmärksamma fler människor till ökad avhållsamhet i vardagen, men också i trafiken.
Grönlunds vill betona att Sveriges yrkesförare har en lägre alkoholkonsumtion i anslutning till körning än privatbilister. Undersökningar som gjorts visar på tydligt negativ inställning till alkohol och körning inom yrkesgruppen.
Grönlunds alkohol- och drogpolicy är framförhandlad tillsammans med fackförbundet Unionen.
Som samarbetspartner gällande testerna anlitar Grönlunds Yrkesutbildningar Previa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063