23948sdkhjf

3,7 miljoner till lastbilsförarutbildningar

Skolverket säger ja till TYA:s ansökan att fortsätta utveckla konceptet Världens bästa APL! TYA har tilldelats 3,7 miljoner kronor för fortsatt stöd till gymnasieskolorna. Ansatsen i konceptet är att varje elev som är på APL ska ha de bästa möjligheterna vid varje tillfälle.
- Detta skapar möjligheter att vi tillsammans med skolorna höjer kvaliteten på utbildningen av framtidens lastbilsförare, säger Lasse Holm på TYA.
TYA – Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd – har i huvudsak fått medel för att stödja skolorna att utveckla de lokala programområdena, ta fram en ny version av TYA:s digitala loggbok, att genomföra en kvalitativ undersökning om elevers uppfattning av APL samt en spridningskonferens. I paketet ingår även utbildning av nya handledare.
Under parollen ”Världens bästa APL”! Vill transportbranschen bidra till att elevernas arbetsplatsförlagda arbete är så bra som möjligt vid varje tillfälle. Bland annat erbjuder TYA alla skolor med transportinriktning välutbildade och erfarna handledare som är anställda på seriösa transportföretag. Vidare erbjuds TYA:s digitala loggbok som på ett enkelt och modernt sätt har kontakt mellan skola, handledare och elev. TYA erbjuder långtgående stöd till skolorna att utveckla de lokala programområdena.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062