23948sdkhjf

LK Gruppen investerar i nytt logistikcenter

VVS-leverantören LK Gruppen kommer att bygga ett nytt centrallager på cirka 8 000 kvadratmeter på befintlig tomt i direkt anslutning till LK Pex fabrik i Ulricehamn.
Byggnaden beräknas att stå klar i februari 2017 och från 1 april 2017 hantera all lager- och logistikverksamhet inom LK Systems och LK Pex.
Bakgrunden är att LK Systems sedan ett antal år tillbaka vuxit ur sina lagerlokaler i Malmö. Bolaget har successivt flyttat en hel del artiklar från Malmö till LK Pex lagerlokaler för att klara lagerfunktionen. Nu har bolaget vuxit ur dessa lagerutrymmen och man har därför tagit beslut om att bygga ett nytt logistikcenter.
Genom att investera i ett nytt logistikcenter i Ulricehamn räknar LK Gruppen med att stärka och framtidssäkra sin lager- och logistikfunktion. Eftersom en stor del av bolagets produkter tillverkas vid fabriken i Ulricehamn är det ett naturligt steg att placera det nya lagret i anslutning till produktionen. Därmed kommer bolaget närmare sina stora kunder vilket ger kortare transporter och därmed mindre miljöpåverkan. Uppvärmning av lokalerna kommer till 100 procent att bestå av överskottsvärme från produktionen i PEX-fabriken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062