23948sdkhjf

Malmö blir nytt nav för SCA Logistics

Copenhagen Malmö Port – CMP – och SCA Logistics har tecknat ett samarbetsavtal. Det gör Malmö till nytt nav i hygien- och skogsindustrikoncernens transportnätverk. Godset kommer med fartyg till CMP där det lastas om och skickas vidare till kunder i regionen.
- Vi är glada över samarbetet med SCA Logistics, som på ett skickligt sätt anpassar sina produkter och godsflöden efter marknadsförutsättningarna, säger Ann-Charlotte Halldén Åkeson, Key Account Manager i CMP. Det gynnar vår verksamhet som ligger mitt i Öresundsregionen. I nästa steg ser vi fram emot att kunna växa volymerna tillsammans med denna stora och välrenommerade kund.
RoRo-fartygen från SCA Logistics kommer att anlöpa CMP en gång per vecka. Det första anlöpet görs den 20 mars. Företaget tillhandahåller sjö- och landtransporttjänster inom Europa och till andra marknader runt om i världen. Verksamheten baseras på ett nätverk av terminaler på strategiska platser i hela Europa. SCA Logistics ingår i SCA:s affärsenhet Forest Products, som bland annat tillverkar papper för förpackningar och tryck.
SCA Logistics bedriver RoRo-trafik med i första hand pappersprodukter. Fartygstrafiken går mellan hamnar i Sverige, Tyskland, England och övriga Europa. Via det nya avtalet blir CMP nu en del av detta transportnätverk. Förutom fartygsanlöp omfattar samarbetet även lagring och hantering. I Malmö lastas SCA:s produkter om till lastbil för vidare transport till kunder i regionen.
- En av CMP:s styrkor är närheten till Danmark och den övriga Öresundsregionen, säger Magnus Svensson, vd i SCA Logistics. Det strategiska läget är också en av anledningarna till att vi nu lägger till Malmö till vår transportslinga.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078