23948sdkhjf

Blygsam resultatförbättring för Ahola Transport

Ahola Transport med huvudkontor i Karleby i Finland och med filial i bland annat Nykvarn i Sverige redovisar en omsättning för 2015 på motsvarande cirka 923 miljoner kronor (93,8 miljoner euro) och ett rörelseresultat på motsvarande cirka 10 miljoner kronor (1,05 miljoner euro).
Det framgår av bolagets bokslutskommuniké som nu har offentliggjorts.
Ahola Transport uppger att siffrorna för 2015 inte är jämförbara med 2014 eftersom jämförelseperioden 2014 omfattar 9 månader, i och med ändring av räkenskapsperiod under 2014.
Rörelseresultatet i procent steg dock, från 1,61 till 1,72 och nettoresultatet förbättrades, från 0,7 till 1,1 procent.
Av bokslutskommunikén framgår att fjolåret var både intressant och händelserikt för Ahola Transport. År 2015 går till historien som året då familjeföretaget fyllde 60 år, blev publikt bolag och noterades på Aktietorget den 1 september.
Affärsmässigt var 2015 både turbulent och utmanande. Året började lugnt för Ahola Transport med volymer som i januari låg 10 procent under nivån för motsvarande tid föregående år. Därefter hade bolaget en tillväxt som under andra kvartalet generrade förhållandevis bra godsmängder. Bristen på färjekapacitet var dock utmanande, vilket gjorde att bolaget inte kom upp till förväntade godsmängder.
Under 2015 har Ahola Transport genomfört en notering på svenska Aktietorget. Via emissionen till finska och svenska investerare stärkte bolaget det egna kapitalet med motsvarande cirka 19,7 miljoner kronor (2 miljoner euro).
Ahola Transport, med 188 anställda, ser med tillförsikt på 2016. Med en starkare finansiell balans, ett unikt koncept med dynamisk logistik, befintliga lojala kunder, en kunnig och motiverad personal, bedömer man kunna uppnå en lönsam moderat tillväxt inom det dominerande affärsområdet landsvägstransporter samt befästa sin position inom special- och projekttransporter. Därtill förväntas en intressant utveckling inom affärsområdet IT och logistiktjänster där Ahola Transport även aktivt strävar efter nya affärsmöjligheter.
Efter den slutförda emissionen innehar Ahola Group 89,85 procent av aktierna i Oj Ahola Transport Abp.
Hans, Nils, Lars och Rolf Ahola äger samtliga aktier i Oy Ahola Group Ab.
Ahola Transport har huvudkontor i Karleby i Finland samt filialer i Nådendal i Finland, Nykvarn i Sverige, Tallinn i Estland och Sekocin Nowy i Polen.
Ahola Transport är i dag huvudsakligen verksamt i Norden, Baltikum, Polen, Tjeciken och Slovakien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063