23948sdkhjf

Trafikpolitiker förordar miljökompensationsavgifter för järnvägen

- Godstrafik på järnväg bygger framtiden! Då är miljökompensationsavgifter och tydligare styrning av underhållet nödvändigt.
Det framhöll Pia Nilsson (s), gruppledare i riksdagens trafikutskott, nyligen när hon träffade Mats Hollander, Senior Advisor, Samhällskontakter i Green Cargo för att diskutera framtiden för godstrafiken. Under träffen överlämnade Green Cargo rapporten ”Bygg framtiden”. I samband med detta presenterade Pia Nilsson fortsatt politisk utveckling av infrastrukturpolitiken med fokus på järnvägen.
Socialdemokraterna vill investera i framtidens infrastruktur för jobb och tillväxt i hela landet. Då är järnvägen viktig.
- Vårt främsta mål är: Pålitliga järnvägar – tågen ska gå i tid, säger Pia Nilsson. Det kräver kraftfulla satsningar på underhållet av järnväg, samt säkerställd kontroll av underhållet.
Pia Nilsson framhåller att Sverige behöver en nationell underhållsplan för järnvägen.
- Underhållsplanen ska vara den blåslampa som behövs för att få i gång en inventering av tillgångarna, deras status, nödvändiga åtgärder och en prioritering av åtgärderna med en tidplan, säger hon.
I samband med mötet med Green Cargo fick Pia Nilsson även möjlighet att åka med på en godstågtransport till Hallsberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094