23948sdkhjf

DFDS utökar mellan Sverige och Baltikum

Fortsatt ökad efterfrågan på fraktvolymer till och från Baltikum leder till ytterligare expansion i Karlshamn och får nu rederiet DFDS att sätta in en tredje färja mellan Karlshamn och Klaipeda.
Den danska rederi- och logistikkoncernen DFDS har haft en gynnsam utveckling av trafiken mellan Karlshamn och Klaipeda med många år med höga volymer. 2015 var inget undantag då fraktvolymerna ökade med 5 procent och 7 procent på passagerarsidan jämfört med 2014.
- När sanktionerna mellan EU och Ryssland trädde i kraft för ett par år sedan fanns ju en oro att detta skulle påverka oss negativt, säger Lars Malmström, platschef i DFDS i Karlshamn. Men även om godsmängderna till Ryssland har minskat så har utvecklingen till de baltiska länderna tvärtom varit mycket positiv.
Av det skälet kommer DFDS med start från och med april att sätta in Ro/Pax-fartyget Patria Seaways med två extra rundturer per vecka mellan Karlshamn och Klaipeda.
- Det blir inedningsvis avgångar som är anpassade till den stora efterfrågan på fraktkapacitet med sena avgångar från Karlshamn på måndagar och fredagar, säger Lars Malmström. Men vi planerar också att utöka trafiken till tre avgångar per vecka under sommaren då vi har större efterfrågan på passagerarkapacitet och då med en tidtabell som passar resenärerna bättre.
Patria Seaways har tidigare varit i trafik på linjen från 2004 men byttes 2011 till större tonnage och kommer nu tillsammans med Optima Seaways och Victoria Seaways trafikera Karlshamn – Klaipeda med totalt nio rundturer per vecka. För fraktkunderna innebär detta en kapacitetsökning med cirka 20 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062