23948sdkhjf

Hon blir ny vd för Europakorridoren

Den 8 april tillträder Katarina Svärdh posten som ny vd i Europakorridoren AB. Hon efterträder Gunnar Sibbmark, som lämnade uppdraget vid årsskiftet.
Katarina är utbildad vid KTH, Lantmäterisektionen med inriktning på regional planering och fastighetsekonomi. Hon har en mycket bred yrkeserfarenhet inte minst när det gäller infrastrukturfrågor och kommunikationsfrågor i allmänhet och järnvägsfrågor i synnerhet. Hon har bland annat under tio års tid arbetat med utveckling av Ostlänken – en del av Europabanan/Götalandsbanan.
Katarina är hemmahörande i Linköping.
- Nu, när ett genomförande av Europabanan/Götalandsbanan – det nya höghastighetssystemet – närmar sig, märker vi hur utbyggnaden börjar ifrågasättas, säger Europakorridorens ordförande Paul Lindvall. Det blir därmed allt viktigare att vi med sakliga argument fortsätter att redogöra för de effekter och nyttor, som höghastighetssystemet medför. Europakorridoren ska också vara en arena för erfarenhetsutbyte och diskussioner mellan medlemmarna. Det är mot den här bakgrunden som styrelsen och jag är övertygade om att Katarina är bästa tänkbara val av ny vd. Hon har all den erfarenhet och de personliga egenskaper som krävs. Jag önskar henne hjärtligt välkommen och ser fram emot att få arbeta tillsammans med henne.
Själv ser Katarina Svärdh fram emot att tillsammans med Europakorridorens medlemmar verka för att uppnå den bästa nyttan av de stora investeringarna i en ny generation järnväg, som nu ska göras av såväl staten som lokala och regionala aktörer.
- Vi talar om ett gigantiskt samhällsbyggnadsprojekt, säger Katarina Svärdh. Det känns stimulerande att få möjligheten att arbeta med alla kontaktytor hos föreningens medlemmar genom att till exempel bistå med kunskapsunderlag och verka för ökat samarbete.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078