23948sdkhjf

EET investerar i nytt lagersystem

Det nyligen installerade Autostore- systemet i EET-koncernens logistikcenter i Köpenhamn är den största Autostore-installationen i Danmark.
Förutom att erbjuda lagerhållning för alla EET Europarts egna försäljningsenheter över hela Europa, så har erbjuder logistikserviceleverantören EET Group skalbara logistikservicelösningar till relaterade affärspartners samt till oberoende företag.
Det nyligen installerade Autostore-systemet är en del av EET Groups strategi för att utveckla EET Logistics divisionen.
Autostore är ett aluminium-rutnät som ger utrymme för varorna som hanteras. Storleken och formen på rutnätet är enbart beroende av lagerbyggnaden runt den och säkerställer att utrymmet används på ett optimalt sätt. Varorna lagras i tusentals plastbehållare inuti rutnätet.
Hanteringen sker med hjälp av robotar i Autostore-systemet. De rör sig på räls ovanpå rutnätet och hissar upp plastbehållarna, flyttar dem för vidare bearbetning och placerar sedan dem tillbaka i rutnätet.
När varor från botten av rutnätet efterfrågas kommer robotarna att arbeta tillsammans för att gräva sig fram till behållaren. För att påskynda kommande uppdrag så optimerar robotarna kontinuerligt lagringspositionen av varorna inom rutnätet, placerar de mest efterfrågade förvaringsbehållarna på de högre nivåerna.
Portar är gränssnittet mellan lagringsutrymmet och lagerpersonalen. Det är här som förvaringsbehållarna lämnar rutnätet för vidare bearbetning. Robotarna förser kontinuerligt portarna med nya förvaringsbehållare, ser därmed till så att operatörerna inte behöver vänta på efterföljande order.
Tillverkare av Autostore är norska Hatteland och integratören är Element Logic AS.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063