23948sdkhjf

XR Logistik inleder rättslig process mot Tima Logistik-medarbetare

XR Logistik vidtar nu rättsliga åtgärder mot tre av deras tidigare medarbetare sedan XR Logistik efter efter ingående utredning uhar pptäckt att de tre tidigare medarbetarna grovt brutit mot såväl anställningsavtal som lojalitetsplikt, genom att de under pågående anställning förberett och påbörjat en verksamhet som konkurrerar med XR Logistik.
Den illojala verksamheten har, enligt XR Logistik, varit inriktad på att i det nybildade bolaget Tima Logistik teckna avtal med XR:s kunder, bland annat inom jordbrukssektorn. I detta illojala arbete har de enligt XR Logistik kopierat och utnyttjat XR Logistiks företagshemliga information och Tima – som är det bolag de är delägare i – har senare även tecknat avtal med en av XR Logistiks mer betydande kunder.
- Vi på XR har inget emot konkurrens, men vi anser att konkurres ska ske utifrån en anständig affärsetisk nivå varför brott mot anställningsavtal och tillgrepp av företagshemlig information inte kan tolereras, säger Petter Eggen, talesperson i styrelsen för XR Logistik.
XR Logistik kommer nu att vidta rättsliga åtgärder för att tillvarata sina intressen. XR Logistik kommer i fortsättningen inte att ha något samarbete med Tima Logistik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063