23948sdkhjf

Baneservice har fått ny norsk statlig ägare

Förvaltningen av det statliga norska ägarskapet i den norska godstågoperatören Baneservice AS, som även bedriver verksamhet i Sverige, har överförts från norska Samferdselsdepartementet (kommunikationsdepartementet) till norska Naerings- och fiskeridepartementet.
I samband med ägarskapsinformationen som kom 2014 värderade den norska regeringen statens ägande i Baneservice som rent affärsmässigt.
Den norska regeringen önskar att samla mesta möjliga av den norska statens affärsmässiga ägarskap i den centrala ägarskapsenheten i det norska Naerings- och fiskeridepartementet, när inte särskild hänsyn talar för andra lösningar. Naerings- och fiskeridepartementet förvaltar norska statens ägande i 28 olika bolag.
- Baneservice har lång historia och viktig kompetens för norsk järnväg, säger Norges samferdselsminister (kommunikationsminister), Ketil Solvik-Olsen, Fremskrittspartiet. Baneservice är ett konkurrenskraftigt bolag, som jag vet kommer att följas upp på bästa sätt i Naerings- och iskeridepartementet.
Norges näringsminister, Monica Maeland, Höyre, framhåller att Baneservice är ett spännande bolag på en växande marknad.
- Vi ser fram emot att förvalta statens ägande i detta bolag, säger hon.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047