23948sdkhjf

Omfattande Jehander-kontrakt till Märsta Förenade

Märsta Förenade har nu skrivit kontrakt med Sand & Grus AB Jehander för materaltransporter de kommande 5 åren. Uppdraget drar igång den 1 maj i år.
Märsta Förenade har under många år haft en stadig organisk tillväxt som inneburit en ökning på mellan 5 och 10 procent per år, omsättningen ligger i dag på drygt 500 miljoner kronor. Märsta Förenade har cirka 60 delägare och drygt 300 fordon. Märsta Förenade kommer under sensommaren 2016 att flytta sitt huvudkontor till nybyggda större lokaler i Rosersberg, bättre anpassade för den ökande efterfrågan, däribland Jehander-uppdraget.
Jehander startades redan 1874 och är i dag en av de ledande leverantörerna av berg- och grusmaterial till byggindustrin men riktar sig även till privatpersoner. Företaget bedriver verksamhet i Stockholm, Gävle/Tierp samt Kållered, har cirka 120 medarbetare och omsätter 500 miljoner kronor.
Jehander ingår i Heidelberg Cement-koncernen, som är global marknadsledare inom produktområdet ballast och en betydande aktör inom cement, betong och andra relaterade verksamheter. Detta gör Heidelberg Cement till en av världens största byggmaterialproducenter. Koncernen har cirka 44 900 medarbetare i över 40 länder.
Uppdraget kommer att sysselsätta mellan 25 – 40 fordon dagligen som kommer att transportledas av Märsta Förenade.
Transporterna kommer i huvudsak att ske i Stockholmsregionen. Utöver leveranser ut till kund kommer interna transporter at ske för att förse Jehanders depåer med material.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062