23948sdkhjf

Ancotrans på väg ta över TMR Logistics och TM Rail

Långt gångna förhandlingar pågår mellan Ancotrans AB och Ackordscentralen om att Ancotrans ska förvärva rörelsen i TMR Logistics och samtliga aktier i TMR:s dotterbolag TM Rail, båda bolagen med säte i Örebro.
Som köpeskilling kommer Ancotrans att betala det belopp som motsvarar ackordslikviden samt lösen av skulder med förmånsrätt.
TMR Logistics och TM Rail är sedan 25 februari i år föremål för företagsrekonstruktion. Det framgår av handlingar från Ackordscentralen.
Ancotrans är ett danskt bolag som utför transporter av sjöcontainrar med lastbil. Bolaget har kontor och bolag i Köpenhamn och Aarhus i Danmark, i Hamburg i Tyskland och i Göteborg i Sverige. Ancotrans-koncernen sysselsätter cirka 450 lastbilar som utför transporter av sjöcontainrar i Tyskland, Sverige och Danmark.
Verksamheten i Sverige bedrivs i det svenska dotterbolaget Ancotrans AB. Omsättningen i det svenska dotterbolaget uppgick 2014 till 43,7 miljoner kronor.
Verksamheten i TMR Logistics startade i början av 2007 och består i erbjudande av förmedlingstjänster inom spedition och transport samt utförande av speditions- och transportuppdrag samt lagerhållningsuppdrag.
Bolaget ägs av ställföreträdaren Tommy Jonsson och det äger i sin tur 80 procent av aktierna i TM Rail, som i egenskap av underentreprenör till TMR Logistics bedriver tågtransporter på sträckan Örebro – Göteborg.
Verksamheten i TMR Logistics bedrivs i Örebro. Bolaget har 15 medarbetare.
Under 2013 uppgick omsättningen i TMR Logistics till cirka 44,3 miljoner kronor och man redovisade en förlust på 7,9 miljoner kronor. Under 2014 sjönk omsättningen till cirka 40,9 miljoner kronor och resultatet var en förlust på cirka 0,7 miljoner kronor. Under 2015 omsatte TMR Logistics cirka 45,2 miljoner kronor med en preliminär förlust på cirka 0,9 miljoner kronor.
Verksamheten i TM Rail startade i början av 2012 och består i huvudsak i att som underentreprenör till moderbolaget, TMR Logistics, bedriva containertågtransporter på sträckan Örebro – Göteborg. Utöver detta bedriver TM Rail verksamhet i form av utförande av vissa växeltjänster i Kil. TMR Logistics äger 80 procent av aktierna i TM Rail och resterande aktier ägs av Malin Pettersson och Anders Hedkvist.
Verksamheten bedrivs med förhyrd eller på kredit förvärvad utrustning och utifrån förhyrda lokaler i Örebro. Bolaget har 4 anställda samt möjlighet att ta in timanställda vid behov och innehar de tillstånd som krävs för att bedriva godstågtransporter.
Omsättningen i TM Rail uppgick 2013 till 28,1 miljoner kronor med en redovisad vinst på 985 000 kronor. Under 2014 sjönk omsättningen till 19,7 miljoner kronor och resultatet blev en förlust om 1,8 miljoner kronor. Under 2015 omsatte bolaget 15,7 miljoner kronor med en preliminär förlust om 0,4 miljoner kronor.
TM Rails huvudsakliga kund är TMR Logistics. Ackordscentralen konstaterar att TMR Logistics kundunderlag som för närvarande består av ett 80-tal kunder inte motsvarat de fasta kostnader som TM Rail ådragit sig i form av hyres- och leasingavtal för lok och vagnar med mera. Ackordscentralen sammanfattar orsaken till bolagets ekonomiska problem med att bolaget har haft för få transportuppdrag i förhållande till bolagets kostnader.
TM Rail har tvingats erbjuda sina oprioriterade borgenärer ett ackord om 25 procent.
Långt gångna förhandlingar pågår med en intressent – Ancotrans AB – avseende överlåtelse av del av rörelsen i TMR Logistics samt aktierna i dotterbolaget TM Rail. Planen och avsikten är att under villkor av att tingsrätten fastställer ackord i TM Rails och TMR Logistics rekonstruktioner, överlåta en del av moderbolagets rörelse till en ny ägare – Ancotrans AB – som avser att driva verksamheten vidare. Planen och avsikten är vidare att överlåta aktierna i TM Rail till samma intressent. De två minoritetsägarna har furbundit sig att överlåta sina aktier i TM Rail.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062