23948sdkhjf

DB Schenker och GLS intensifierar paketsamarbete

DB Schenker och GLS Group utökar sitt samarbete till att även omfatta den tyska marknaden. Sedan tidigare samarbetar de båda bolagen i Sverige, Danmark och Österrike.
Det utökade samarbetet innebär att GLS kommer att leverera inrikespaket i Tyskland för DB Schenker och kommer även att hantera internationella försändelser. I gengäld kommer DB Schenker i framtiden att frakta pallgods för GLS kunder.
Det utökade samarbetet innebär att de båda bolagen nu samarbetar i paketsegmentet i fyra länder – eftersom de redan samarbetar i Sverige, Danmark och Österrike.
- Det Europa-täckande GLS-nätverket ger kunder nya möjligheter för pakettjänster, säger Rico Back, CEO i GLS Group. Starten på samarbetet i Tyskland är ytterligare en milstolpe i partnerskapet mellan de båda bolagen.
Ewald Kaiser, ansvarig chef för Schenker AG:s landtransportverksamhet, framhåller att man har som mål att erbjuda Europa-täckande paketlogisitk via GLS.
- Vi vill utföra paketleveranser under vårt eget varumärke för att komplettera vår produktportfölj inom landtransportområdet, säger han. Det innebär att DB Schenkers tyska kunder nu kan låta oss frakta allt – från enskilda paket till hellaster.
DB Schenker och GLS är även i fortsatt dialog om att utöka samarbetet till fler länder i Europa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093