23948sdkhjf

Axel Johnson-sfären avyttrar LVD och Trailereffekter

Europart förvärvar de svenska lastbilsreservdelsåterförsäljarna LVD och Trailereffekter av svenska AxDrive-gruppen. Därmed blir Europart marknadsledare i Sverige inom detta område.
Europart Holding, baserat i Hagen, Tyskland, förvärvar återförsäljarna av reservdelar till tunga fordon, LVD och Trailereffekter, som båda ingår i svenska AxDrive-gruppen.
Konkurrensverket har nu godkänt förvärvet.
Europart och Stockholms-baserade Axel Johnson International undertecknade köpeavtalet den 29 januari i år.
- Detta förvärv stärker avsevärt vår ställning i norra Europa, säger Europarts koncernchef Pierre Fleck. Europart, LVD och Trailereffekter har nu tillsammans fler än 22 försäljningsställen i Sverige. Vi är en marknadsledare i Sverige. På medellång sikt strävar vi mot den ledande ställningen i hela Europa. Vår målsättning är att vara bland topp tre i samtliga europeiska länder.
Europarts vd för den svenska verksamheten, Mikael Bornandersson, kommer att ansvara för de tre företagens samtliga filialer i Sverige.
- Mikael Bornandersson har under många år varit en respekterad och etablerad motpart för våra leverantörer och partners, säger Pierre Fleck. Han har vårt fulla förtroende för detta stora uppdrag.
Efter övertagandet av de två traditionella svenska kedjorna, LVD och Trailereffekter, kommer dessa att, tillsammans med Europart, fortsätta sina verksamheter på alla försäljningsställen. Samtliga anställda erbjuds fortsatt anställning.
Affären innebär att kunnandet inom dessa verksamheter yttterligare kommer att stärkas och specialiseras för LVD och Trailereffekter, till exempel när det gäller släpvagnsöverbyggnader och fordonschassier.
- Vi har nu inom de tre företagen ett djupgående kunnande inom alla områden av kommersiella fordon, säger Mikael Bornandersson. Våra specialister kan därmed alltid stödja våra kunder mid sin kunskap och erfarenhet – vare sig det gäller diagnos, motorer eller reservdelar till fordonet.
Europart är en helhetspart för reservdelar till kommersiella fordon och finns representerat i 27 länder.
LVD Lastvagnsdelar Svenska AB grundades 1976 och har sedan dess blivit en av de ledande leverantörerna av delar till kommersiella fordon i Sverige med nio försäljningsställen. Trailereffekter grundades 1977 och är inriktat på handel med reservdelar till släpvagnar. Trailereffekter har sju försäljningsställen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063