23948sdkhjf

Minister Damberg besökte Oxelösunds Hamn

Sjöfarten är inblandad i 90 procent av Sveriges import och export. Av det skälet är det ganska naturligt att näringsminister Mikael Damberg besökte en hamn, närmare bestämt Oxelösunds Hamn, för att diskutera regeringens nya exportstrategi för några veckor sedan.
Oxelösunds Hamn, för att diskutera regeringens nya exportstrategi för några veckor sedan.
Regeringen vill se att fler svenska små och medelstora företag satsar på export. För att kunna göra detta krävs ett väl fungerande transportsystem. Både Trafikverket och regeringen har tidigare varit tydliga med att för att delar av godset behöver flyttas till sjöss för att det väl fungerande transportsystemet ska kunna bibehållas. Detta var också utgångspunkten för ministerns besök i hamnen.
Näringsministern fick en rundtur i hamnen, tillsammans med Catharina Fredriksson, kommunstyrelsens ordförande i Oxelösund. Företrädare för hamnen berättade om sjöfartens potential att avlasta landinfrastrukturen och sin önskan att öka sjöfartens andel av det nationella transportarbetet.
Mikael Damberg bekräftade att sjöfarten är ett fokusområde för regeringen och att det finns en gemensam tro på att den kan bidra med mer än den gör i dag. Slutligen konstaterade Damberg att möjligheten med sjöfarten måste tas tillvara både ur ett miljö- och ett kapacitetsperspektiv.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063