23948sdkhjf

Trafikverket hämtar måldirektör från Naturskyddsföreningen

Sven Hunhammar, i dag verksam på Naturskyddsföreningen, blir ny måldirektör i Trafikverket.
- Sven Hunhammars omfattande erfarenhet och kompetens i frågor som rör klimat, miljö och transporter kommer att vara mycket värdefull i arbetet med att uppnå de transportpolitiska målen, säger Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon.
Sven Hunhammar är för närvarande avdelningschef för klimat, energi och transporter på Naturskyddsföreningen. Han är civilingenjör i teknisk fysik, har doktorerat i naturresurshållning och har en bred erfarenhet av arbete med klimat-, miljö- och transportfrågor.
Trafikverket har tre måldirektörer som tillsammans har ett övergripande ansvar för Trafikverkets arbete med de transportpolitiska målen. Målen pekar ut de politiskt prioriterade områdena inom den statliga transportpolitiken och är en utgångspunkt för Trafikverkets verksamhet.
Måldirektörerna i Trafikverket ansvarar för tillämpning av de transportpolitiska målen. De företräder Trafikverket både nationellt och internationellt och är rådgivande till generaldirektören. De har därmed en nyckelroll i Trafikverkets stratagiska arbete.
- Det här är en spännande och stimulerande utmaning, säger Sven Hunhammar. Jag hoppas kunna bidra till Trafikverkets arbete, framför allt när det gäller hållbarhets- och miljöaspekter på transportsystemet.
Sven Hunhammar tillträder befattningen som måldirektör i Trafikverket den 1 juni.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156