23948sdkhjf

Gästrike återvinnares tunga fordon kör fossilfritt

Den här veckan tankar lastbilsförarna hos Gästrike återvinnare för första gången någonsin sina sopbilar med fossilfritt bränsle. Gästrike återvinnare har byggt ett eget tankställe för HVO diesel vilket minskar koldioxidutsläppen från deras fordon med 50 – 90 procent.
- Att minska koldioxidutsläppen från våra bilar så mycket är till stor nytta för miljön och vårt bidrag till en värld som räcker längre, säger Per Sundström, chef logistik och behandling i Gästrike återvinnare.
Utsläppen måste minska för klimatets skull och det löste Gästrike återvinnare bland annat genom att bygga ett eget tankställe med miljövänligt drivmedel. Från och med den här veckan tankar lastbilsförarna för första gången HVO diesel på Utmarksvägen 16 i Gävle. Det är Gästrike återvinnares egna tunga fordon som framöver ska kunna tanka helt fossilfritt.
Hur mycket biodrivmedel som kan produceras på ett hållbart sätt är föremål för diskussion. Hos Gästrike återvinnare är därför biodrivmedel ett av flera viktiga fossilfria alternativ som kan bidra till en minskad miljöpåverkan. Tjänstebilarna drivs sedan en tid tillbaka antingen av el eller gas. Nästa steg är nu att fasa in Gästrike återvinnares tunga fordon mot biogas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062