23948sdkhjf

Chep kraftsamlar på resurssnålare pallhantering

Australiska Brambles - ägare till Logistikbolaget Chep - sätter hållbarhetsmål för 2020 i linje med FN:s hållbarhetsmål. I Sverige innebär de nya målen att bolagets kunder får en än mer resurssnål lastpalls-pooling.
Det globalt verksamma supply chain- och pooling-företaget Brambles, verksamt i Sverige under varumärket Chep, presenterar nya hållbarhetsmål för 2020. De nya målen återspeglar bolagets hållbarhetsprofil som definieras i ramverket ”Better Business, Better Communities, Better Planet”.
Genom att erbjuda tjänstefierad pall- låd- och containerhantering via pooling skapar företaget ett mer hållbart resursutnyttjande. Med hjälp av principerna reducera, återhämta, återvända och återvinna kan pooling sägas ingå i den allt mer växande så kallade cirkulära ekonomin.
Då fokus flyttas från en produkt med många dolda kostnader till en transparent tjänst skapas förutsättningar för en kostnadseffektiv och miljövänlig transport av varor, såväl globalt som i Sverige. På sikt kommer detta att leda till lägre kostnader, bättre kapacitetsutnyttjande och ett mer klimatsmart distributionsalternativ.
- Eftersom hållbarhetsfrågor är viktiga för oss på Chep i Sverige och för våra kunder är det glädjande att våra ägare Brambles visar vägen genom att ligga långt fram i sitt hållbarhetsarbete på global basis, säger Örjan Thönners, sälj- och marknadschef i Chep Sverige. I samarbete med kunderna bidrar Chep till att göra leveranskedjor effektivare, säkrare och mer hållbara.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.075