23948sdkhjf

GDL får kommunavtal i Linköping

Miljöavdelningen på GDL Transport i Östergötland har tecknat ett nytt kontrakt med Tekniska Verken i Linköping att årligen tömma cirka 8 000 slambrunnar, fettavskiljare och liknande inom Linköpings kommun. Avtalet är femårigt med option på två plus två år.
Uppdraget kommer att sysselsätta tre biogasdrivna sug- och spolbilar och kommer att utföras av GDL:s transportörer Saafs Åkeri och Söderbergs Spolteknik.
Avtalet, som träder i kraft den 1 november i år, har ett ordervärde på drygt 4 miljoner kronor per år.
- Det nyvunna uppdraget ligger helt i linje med den strategi som GDL har, nämligen att växa i segmentet miljötjänster, säger GDL:s distriktschef Niclas Bergqvist. Det kommer dessutom att ge oss en starkare position i Linköping. Att ha resurser stationerade i Linköping kommer att skapa mervärden både för oss och våra kunder genom att vi nu, på ett effektivare sätt, kan erbjuda dessa tjänster med kortare inställelsetider och bredare jourverksamhet än hittills.
Nu påbörjar GDL planeringen inför entreprenadstart med att fördela alla arbetsuppgifter som ska vara på plats när man kör igång. Det innebär bland annat nyinvestering i fordon, IT-integration med kund, ruttplanering med mera samt löpande möten med beställaren.
Produktionschef och operativt ansvarig för uppdraget är Leif Andersson.
Varbergs kommun väljer Mantum för lastbils- och maskinuppdrag
Mantum Entreprenad har tecknat ett ramavtal med Varbergs kommun och Vivab avseende lastbilstransporter och uppdrag för entreprenadmaskiner.
Avtalet, som är fyraårigt, träder i kraft den 1 juni i år. Ordervärdet uppgår till cirka 12,5 miljoner kronor per år, det vill säga 50 miljoner kronor för hela avtalsperioden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062