23948sdkhjf

Citroën och Peugeot rullar ut nya Jumpy och Partner

Transport & Logistik Idag/Transportnet var på plats vid PSA:s produktionsanläggning i Sevel Nord i Frankrike på onsdagen när PSA-ägda Citroën och Peugeot hade världspremiär för sina senaste versioner av transportbilarna Peugeot Expert och Citroën Jumpy.
De nya modellerna, som är byggda på PSA-koncernens modulära EMP2-baserade bottenplatta, är resultatet av ett samarbete mellan PSA och Toyota och där även nya Toyota Proace baseras på samma plattform.
Med nya Expert siktar Peugeot på att befästa sin starka position på marknaden och attrahera nya kunder. Det breda utbudet av volymskåp och chassibilar med olika påbyggnader och inredningar och med en lastförmåga på 1 400 kg, upp till 6,6 kubikmeters lastutrymme och 4 meters lastlängd visar att Expert klarar konkurrensen mycket väl.
Nya Expert har en rad innovationer som underlättar vardagen för fordonsägare och förare. Fordonet är utrustat med sidoskjutdörrar som kan öppnas med foten, har en flexibel inredning, nya aktiva säkerhetssystem och bränslesnåla motorer.
Nya Expert erbjuds i flera varianter för olika kundgruppers specifika behov, bland annat med dubbelsoffa eller dubbelhytt med upp till sex platser i olika volymskåp, chassi för branschanpassade påbyggnader och familjebilen eller VIP-fordonet Peugeot Traveller med nio sittplatser.
Expert volymskåp finns i tre olika längder – från 4,60 till 5,30 meter. Storsäljarna i dag är versionerna med 4,95 respektive 5,30 meters längd och den helt nya lättmanövrerade kompakta versionen är på 4,60 meter.
Eftersom Expert byggs på samma plattform som nya Peugeot 308 är den mellan 100 och 400 kg lättare än konkurrenterna i klassen trots alla förstärkningar och anpassningar som gjorts för yrkesfordon.
Nya Expert är utrustad med senaste generationens Euro 6 dieselmotorer med BlueHDi och SCR- teknologi med motoreffekter på 95 – 180 hästkrafter beroende på modellutförande.
Som första transportbil på marknaden erbjuder nya Expert sidoskjutdörrar, som lätt kan öppnas med foten tack vare en sensor i nederkant av den bakre stötfångaren. Ännu en egenskap som underlättar i arbetslivet är nyckellös start- och stoppfunktion, parkeringsradar fram och bak samt rikligt med förvaringsmöjligheter i de öppna eller stängda facken på totalt 121 liter. Nytt för expert är också tillvalet av fabriksmonterad dragkrok och vid behov av ytterligare lastkapacitet tillåts en dragvikt på upp till 2,5 ton. I den nya plattformen erbjuds också fyrhjulsdrift (4x4) i samarbete med Dangel.
Nya Peugeot Expert har världspremiär på bilsalongen i Birmingham i april i år och lanseras i Sverige under sommaren.
Nya Citroën Jumpy bygger på samma nya tekniska plattform som Peugeot Expert och Toyota Proace, har en optimerad och praktisk konstruktion med komfor och säkerhet i fokus, samt den senaste generationens bränsleeffektiva motorer. Nya Jumpy riktar sig mot en bred yrkesverksam målgrupp som egenföretagare, hantverkare, tjänsteföretag, kommuner, myndigheter och andra offentliga inrättningar. Fordonet finns tillgängligt som både skåpbil och dubbelhytt samt i tre olika längder (XS: 4,60 meter, M: 4,95 meter och XL: 5,30 meter).
Nya Citroën Jumpy har en följsam och modern design samt en karaktärsfull och färgstark interiör. Fordonet har en effektiv plattform anpassad för olika behov, ökad funktionalitet, användbarhet och användarvänlighet. Nya Jumpys plattform, som i likhet med nya Peugeot Expert och Toyota Proace, bygger på EMP2, erbjuder upp till 1 400 kg lastkapacitet och 6,6 kubikmeter i lastvolym samt med en dragförmåga på upp till 2,5 ton.
Nya Citroën Jumpy har en utökad modularitet genom Moduwork. För att underlätta för användaren i det dagliga arbetet kan bland annat sidopassagerarsätet lyftas upp mot skiljeväggen för att ge extra utrymme, samt att nya Jumpy har en justerbar skrivpanel, läsplatta- och smartphonestöd för att bilen ska kunna användas som ett mobilt kontor.
Nya Jumpy har dessutom en automatisk dörröppnare vilket underlättar vid lastning och lossning när förarens händer är fulla med utrustning, paket eller varor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08