23948sdkhjf

Bygg- och anläggningsjätte tar över Åkersberga LBC

Veidekke Industri AB förvärvar Åkersberga Lastbilcentral AB inklusive dotterbolagen Gillingekrossen AB och Hakunge AB. Centralen har en årsomsättning på cirka 120 miljoner kronor och har 11 anställda. Förvärvet är ett led i en expansion av Veidekke Industri för att säkerställa utveckling och ökade marknadsandelar i Sverige.
Åkersberga LBC är en väletablerad lastbilscentral som har varit verksamt i 70 år inom transport- och anläggningssektorn med en verksamhet som i huvudsak består av transporter, maskinuthyrning och förädling av berg till olika materialsorter.
- Förvärvet av Åkersberga LBC stärker vår anläggningsverksamhet och ligger helt i linje med vår strategi avseende tillväxt och expansion inom prioriterade områden, säger Gregory Apostolakis, vd i Veidekke Industri AB. Vi är stolta och tacksamma över att få hälsa våra nya medarbetare varmt välkomna till Veidekke.
Även Per Brinck, affärsområdeschef i Veidekke Anläggning, ser possitivt på affären.
- Att ha tillgång till eget förädlat bergmaterial, egna transport- och maskintjänster samt möjligheter till tipp och återvinning av schaktmassor skapar stora möjligheter för Veidekkes verksamhet, säger han.
Per Brinck framhåller att Veidekke genom förvärvet av Åkersberga LBC ökar sin styrka och sitt kunnande i denna viktiga sektor inom anläggningsmarknaden.
- Som ägare i Åkersberga LBC ser vi en utvecklingspotential i företaget och ser Veidekke som en aktör som kan vidareutveckla företaget, säger Kjell Brottman, Åkersberga LBC. För att lyfta företaget till nästa utvecklingsfas och storlek behövs en stark ägare med resurser och marknadsandelar i Stockholmsregionen. Vi känner att Veidekke Industri är detta företag och ser fram emot en framtid tillsammans.
Övertagandet skedde per den 1 april i år och verksamheten kommer att bedrivas som ett dotterbolag till Veidekke Industri AB och behålla sitt gamla varumärke.
Flertalet av landets lastbilscentraler ägs fortfarande av åkerier och maskinentreprenörer. Men det har även tidigare under åren förekommit att större bygg- och anläggningsbolag förvärvat lastbilscentraler. Ett sådant exempel är Veidekkes konkurrent Peab som tidigare under 1990- och 2000-talen förvärvade ett antal lastbilscentraler i bland annat Skåne och norra Sverige – verksamheter som i dag arbetar under varumärket Cliffton.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078