23948sdkhjf

Sävsjö Transport byter vd

Den 31 augusti i år lämnar Stefan Arbin Sävsjö Transport och befattningen som bolagets vd. Styrelsen i bolaget har utsett Ulf Blomqvist, 50 år, till ny vd i bolaget.
Ulf Blomqvist kommer närmast från BS Verkstäder och BS Rail Resurspool i Falköping.
- Efter mer än nio stimulerande och lärorika år så har jag valt att lämna vd-rollen den 31 augusti i år, säger Stefan Arbin till Transport & Logistik Idag/Transportnet. Min efterträdare Ulf Blomqvist kommer successivt börja introduceras i bolaget i juni och sedan tillträder han formellt som vd den 1 september. Jag hälsar Ulf välkommen till ett spännande arbete med otroligt duktiga medarbetare och samarbetspartner.
62-årige Stefan Arbin framhåller att det efter drygt nio år som vd är dags att göra något annat.
- Jag har fått en del erbjudanden om att medverka i vissa projekt så jag kommer inte att helt sluta med att vara yrkesverksam, säger han. Dessutom kan jag ägna mer tid åt familjen.
Sävsjö Transport – med dotterbolagen HGL Bränsle och Termogods - är helägt av Smolandia, som ägs till lika delar av Sandahlsbolagen och Höglandets Invest. Smolandia är en relativt nystartad koncern där ägarna har samlat sina intressen i åkeri- och bussbranschen.
Sävsjö Transport driver dessutom Stockarydsterminalen, som bildades 2008 och ägs till hälften av vardera Sävsjö kommun och Sävsjö Transport. Järnvägsterminalen erbjuder lösningar för omlastning mellan väg – järnväg – väg som råvaruterminal för skogsråvaror, skogsbiprodukter och återvinningsmaterial.
Omsättningen i Sävsjö Transport-koncernen, med 145 anställda och ett 70-tal lastbilar, uppgick 2014 till 429 miljoner kronor.

Bildtext: Den 31 augusti lämnar Stefan Arbin Sävsjö Transport och befattningen som bolagets vd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064