23948sdkhjf

Varuägare utbildas i schyssta transportupphandlingar

Sveriges Åkeriföretag anordnar nu en kostnadsfri utbildning på 11 orter i hela landet. Fokus är offentlig sektors transportupphandlare.
Syftet är att öka kunskapen om vad en sund transport är utifrån tre delar, trafiksäkerhet, miljötänk och socialt ansvar. Med på turnén är dessutom Upphandlingsmyndigheten, företaget Doublecheck som gjort en marknadsanalys av samtliga kommuner, landsting och andra myndigheters transportköp.
- Branschorganisationen gör den här satsningen och visar att åkerinäringen tar ansvar, säger Erika Svanström, kommunikationschef i Sveriges Åkeriföretag. Vi kan transporter och målet är att skapa bättre och sundare affärer för främst våra medlemmar, men även för hela branschen. Med myndigheten med på tåget, förlåt, på flaket, så räknar vi med att kunna påverka i rätt riktning på allvar. Detta är en unik satsning.
Erika Svanström framhåller att detta är en viktig fortsättning för Fair Transport.
- Från att förankra hos medlemmar går vi nu vidare med transportköparna, säger hon. Offentlig sektor köper mycket transporter, främst bygg och anläggning. Därför är det en självklar målgrupp. De sätter standarden och lägstanivån när det gäller kvalitet behöver höjas. Allt från rättvisemärkt kaffe till hållbara bostäder är prioriterade, då ser vi det som självklart att även transporterna av dessa varor och tjänster ska vara hållbara.
Erika Svanström förklarar att utbildningen för transportköpare har överträffat förväntningarna.
- Turnén är en succé, säger hon. Vi har blivit fullbokade på en rad orter och det är förstås ett delikat problem att lösa. Det är roligt att kunna lyfta fram vilka som är bäst på att köpa Fair Transport men också kunna identifiera fultransporter, oavsett utförare. Vi gör en analys län för län.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078