23948sdkhjf

HCT-ekipage och platooning visas på Mantorp Park

Nu är det klart att Scania visar upp ett av sina dubbeltrailerekipage och berättar om erfarenheter av kolonnkörning/platooning i samband med konferensen om långa och tunga lastbilar samt specialtransporter som arrangeras på Mantorp Park utanför Linköping den 20-21 april.
Såväl långa lastbilsekipage som platooning är högaktuella ämnen i transportbranschen just nu. Nu i början av april pågår nämligen en omfattande kolonnkörning inom ramen för European Truck Platooning Challenge där lastbilar från en rad ledande fordonstillverkare deltar. Lastbilarna, som kommunicerar trådlöst och kör tätt efter varandra i så kallad platooning, kör genom Europa till Rotterdam. Syftet är att ta ett steg närmare införandet av platooning i Europa. På konferensen på Mantorp Park den 20-21 april får konferensdeltagarna ta del av erfarenheterna av denna högaktuella kolonnkörning.
Arrangörer till tvådagarsseminariet är TTF – Forum för Logistik i samarbete med Industritransportgruppen (ITG).
Det är nu också klart att en av landets ledande aktörer när det gäller transporter av betongelement och andra typer av prefab-produkter – Mantum – medverkar som talare. På seminariet berättar Mikael Arnudd, vd i Mantum Special och Mantum Logistics, om hur bolaget jobbar med säkerhet, utbildning och transporteffektivitet inom segmentet prefabtransporter. Arnudd kommer även att förklara en del av regelverket kring lastsäkring av prefab, höghöjdsarbeten och säkerhetsutrustning.
Sedan en tid använder skogsbolaget Södra 74-tons lastbilsekipage för transporter av flis. På konferensen redogör Åsa Forss, åkerichef för Södras flisbilar, om bolagets erfarenheter av transport- och logistikupplägg som baseras på dessa tunga ekipage. Åsa Forss berättar också om Södras införande av alternativa bränslen för sina lastbilstransporter.
Anders Josephsson på Sveriges Träbyggnadskansli kommer att berätta om vilka krav som ställs på transporter av långa, breda och höga träkonstruktioner – detta med anledning av att produktionen av träbyggnader är på frammarsch.
Göran Arkler, vd i Transportindustriförbundet, informerar om branschutvecklingen för förmedlare och speditörer i Sverige, medan Anders Karlsson, Mantorp Media & Konferens samt medarbetare på Trailer.se gör en internationell utblick om vad som sker hos förmedlare, speditörer och logistikbolag ur ett nordiskt och europeiskt perspektiv.
I anslutning till konferensen håller Industritransportgruppen sitt årsmöte. Detta sker dagen efter det ordinarie seminarieprogrammet.
Seminarierna sker i ändamålsenliga konferenslokaler på välkända Mantorp Park söder om Linköping och det kommer även att ske utomhusdemonstrationer av långa och tunga ekipage i anslutning till konferensen.
Läs mer om konferensen här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065