23948sdkhjf

Trafikverket vill göra landsbygden mer levande

Trafikverket presenterar nu förslag på åtgärder för cirka 400 miljoner kronor per år för att främja regional tillväxt och goda levnadsvillkor på Sveriges landsbygd. Nu börjar verket arbetet med de åtgärder som föreslås genomföras i år.
Trafikverket har fått i uppdrag att ta fram åtgärder för att förverkliga regeringens ambition att stärka möjligheterna till kollektivt resande på landsbygden samt föreslå underhållsåtgärder som i närtid kan öka järnvägens funktionalitet utanför de stora och mest trafikerade banorna. Utöver regeringsuppdraget har även underhållsåtgärder på vägar i landsbygd redovisats.
Uppdraget avser åren 2016 – 2019 och har genomförts i samråd med berörda externa företrädare såsom planupprättare, regionala kollektivtrafikmyndigheter, branschorganisationer och tågoperatörer.
Satsningen avser 2016 – 2019 och omfattar bland annat att järnvägsunderhållet utökas med 100 miljoner kronor per år för åren 2016 – 2019 och att vägunderhållet utökas med 100 miljoner kronor per år under denna period.
Åtgärderna har prioriterats med hänsyn till den geografiska spridningen över landet, åtgärdernas genomförbarhet och överensstämmelse med uppdragets syfte.
Trafikverket påbörjar nu arbetet med de åtgärder som föreslås genomföras i år. Trafikverket framhåller att de åtgärdsförslag som presenteras för åren 2017 – 2019 ska ses som ett förslag, som kan genomföras om de angivna ekonomiska ramarna beslutas av regeringen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078