23948sdkhjf

LBC Borås avyttrar betongverksamhet

Peab-ägda Swerock tar över LBC Borås betongverksamhet. Därmed stärker Swerock sin ställning på fabriksbetongmarknaden.
LBC Borås har sedan 2011 tillverkat och sålt fabriksbetong och verksamheten har under åren vuxit och utvecklats. I dag är LBC Borås betongfabrik en stark aktör i Sjuhäradsområdet. Då betongverksamheten som skulle utgöra ett komplement till LBC Borås övriga tjänste- och produktutbud, har vuxit sig allt större väljer LBC Borås att fokusera på sina kärnområden och avyttrar av det skälet betongverksamheten till Swerock, som är en av de största aktörerna på fabriksbetongmarknaden i Sverige.
- Vårt mål är att renodla vår verksamhet och satsa på våra kärnområden, säger Martin Falk, vd i LBC Borås. Det vill vi göra samtidigt som vi tryggar våra framtida leveranser för många år framöver, säkerställer att kunderna även i framtiden får en bra råvara och utmärkt service samt att vår personal får fortsatt trygg anställning.
För Swerock innebär affären att de ytterligare stärker sig på en marknad som är Swerocks kärnverksamhet.
- Det är med stor glädje som vi har avtalat om det här förvärvet, säger Fredrik Svensson, avdelningschef fabriksbetong i Swerock Väst. Vi har länge tittat på marknaden i Sjuhäradsbygden och nu får vi en modern betongfabrik och kompetent personal.
Övertagandet av affären skedde per den 1 april i år.
Det här är den andra affären på kort tid där bygg- och anläggningsbolag tar över verksamheter av lastbilscentraler. Nyligen rapporterade Transport & Logistik Idag/Transportnet om att Veidekke Industri tar över Åkersberga LBC.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078