23948sdkhjf

Detaljhandelns Logistikdag belyser e-handel och Same Day Delivery

Den 30 november går Detaljhandelns Logistikdag 2016 av stapeln på Bonnier Conference Center, Torsgatan 21 i Stockholm. Därmed är konferensen tillbaka till Stockholms centrala delar.
Detaljhandelns Logistikdag 2016 tar fasta på tre huvudtrender för transporter och logistik inom detaljhandel och dagligvaruhandel. De fyra trenderna är ökad e-handel, Same Day Delivery, varudistribution med självkörande fordon och robotiserad/automatiserad intralogistik.
Handeln via nätet fortsätter att öka och en trend som blir allt starkare – såväl internationellt som i Sverige – är att detaljhandeln och dagligvaruhandeln erbjuder leverans samma dag som beställning – Same day delivery. Detta ställer högre krav på bland andra handeln, logistikbolagen och transportörerna. Samtidigt skapar detta nya möjligheter. På Detaljhandelns Logistikdag 2016 berättar och debatterar tongivande aktörer inom handeln och logistiksektorn om sina erfarenheter inom området.
Utvecklingen när det gäller förarlösa och självkörande fordon går framåt med stormsteg. Ett antal ledande logistikbolag inför nu försök med självkörande distributionsfordon för varuleveranser i vissa större städer. Detta frigör tid för föraren att fokusera än mer på själva leveransen.
Automatiserade fordon är på frammarsch även inom intralogistikområdet hos ett växande antal detaljhandels- och dagligvaruaktörer. På Detaljhandelns Logistikdag 2016 berättar ledande aktörer inom detaljhandeln om vilka erfarenheter och besparingar de uppnår genom att ha infört självkörande lagertruckar som interagerar med lagerpersonalen på ett optimalt sätt.
Detaljhandelns Logistikdag 2016 belyser även en annan trend, nämligen att vissa globalt verksamma e-handelsaktörer – bland andra Amazon.com – tar hand om större delen av varuflödeskedjan i egen regi, bland annat genom att ha direktkontakt och direktkontrakt med transportörer, skaffa egna leveransfordon, köpa in sig i flygfraktbolag, vilket starkt begränsar speditörens existensberättigande i dessa varuflöden.
På Detaljhandelns Logistikdag kommer det att hållas en debatt där detaljhandelsaktörer som valt bort speditörer diskuterar och debatterar dels med detaljhandelsaktörer som fortfarande använder speditörer, dels med speditörer som utför omfattande uppdrag för detaljhandeln och dagligvarusektorn.
Detaljhandelns Logistikdag är en årligen återkommande konferens som arrangeras av Transport & Logistik Idag/Transportnet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064