23948sdkhjf

Facket varslar om stridsåtgärder hos APM Terminals Gothenburg

APM Terminals Gothenburg har den här veckan tagit emot ett varsel från Svenska Hamnarbetarförbundet om stridsåtgärder i form av arbetsnedläggelse vid APM-terminalen i Skandiahamnen vid två tillfällen under april månad.
Hamnarbetarförbundet vidtar dessa stridsåtgärder eftersom fackförbundet inte är tillfreds med APM Terminals tillvägagångssätt.
Det framgår av ett informationsbrev från APM Terminals Gothenburg som Transport & Logistik Idag/Transportnet har tagit del av.
Eventuella stridståtgärder träder i kraft tisdagen den 26 april i år klockan 07.00 och pågår i 24 timmar samt torsdagen den 28 april i år klockan 07.00 och pågår i 24 timmar.
I informationsbrevet framhåller Henrik Kristensen, Managing Director i APM Terminals Gothenburg, att bolaget månar om en konstruktiv dialog med fackföreningarna och kommer att svara på de frågor som fackförbundet har lyft vid en förhandling inom kort.
Henrik Kristensen förklarar att bolaget är inne i slutskedet av sitt uppgraderingsarbete för att skapa en ny modern terminal, en investering på drygt 800 miljoner kronor.
- Nu fortsätter vi med fullt fokus på att säkra kundleveranserna och ytterligare effektivsera verksamheten internt för att på sikt nå vår vision om att bli den bästa terminalen i Skandinavien, framhåller Henrik Kristensen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11