23948sdkhjf

Byggstrejken är över

veriges Byggindustrier och Byggnads enades på söndagen om ett nytt 13 månaders avtal. Därmed är strejken över. Avtalsvärdet är 2.2 procent på 12 månader och uppräknas om 2.38 procent på 13 månader. Därmed håller även byggavtalet industrins märke.
- Det är bra att Byggnads ledning nu tagit sitt ansvar och att vi har en ny överenskommelse, säger Ola Månsson, vd i Sveriges Byggindustrier. Vi har i årets avtalsrörelse fått igenom att löneökningen inte blir högre än den för industrin. Vi har även enats om ett 13 månaders avtal så att den konkurrensutsatta industrin i lugn och ro hinner sätta märket 2017, säger Ola Månsson, vd Sveriges Byggindustrier. Sveriges Byggindustrier jobbar ständigt med jämställdhet och mångfald. Det är därför glädjande att vi nu kan arbeta partsgemensamt kring dessa viktiga framtidsfrågor. Utöver det har vi i årets avtalsrörelse fått ett utökat mandat till fackliga förtroendemän i företaget som möjliggör att ta över ombudsmännens förhandlingsmandat. Det är viktiga steg för att göra vår bransch mer öppen och konkurrenskraftig, säger Ola Månsson.
Byggnads ordförande Johan Lindholm, framhåller att Byggnads medlemmar nu kan ”sträcka på sig”.
–Vi gick in i den här avtalsrörelsen med 31 viktiga krav för en modern byggbransch, säger han. Vi tog striden för att kvinnor, nyanlända och lärlingar ska få jobb i branschen. Och vi krävde mer ordning och reda. Nu har vi tagit ett stort steg framåt. Vi har med det här avtalet fått en låglönesatsning, en arbetstidsförkortning vilket också gynnar jämställdheten, tydliga mandat för våra fackligt förtroendevalda och vi har fått höjda löner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063