23948sdkhjf

Pema och Toyota MHE tecknar avtal om bemanning

Pema Sweden och Toyota Material Handling tecknar ett nytt samarbetsavtal avseende bemanningstjänster av kollektivanställd personal till trucktillverkningen i Mjölby.
Det nya samarbetskontraktet innebär att Pema kommer att behöva anställa nya medarbetare till sin verksamhet och Pema avser att fokusera på kompetenser från närområdet.
Bakgrunden till samarbetskontraktet är att Toyota behöver flexibilitet för att kunna fortsätta erbjuda sina kunder snabb tillverkning och leverans till sina kunder runt om i världen.
Pemas uppdrag blir att tillhandahålla en flexibel bemanningslösning för att understödja Toyotas behov av personal och kompetens. Pema, med huvudkontor i Norrköping, meddelar redan nu att det nya samarbetsavtalet kommer att att innebära nyanställningar och Pema avser att fokusera på personal boende i närområdet. De kompetenser som efterfrågas är framförallt inom svetsning och montage. Pema undersöker nu möjligheten att etablera sig fullt ut i Mjölby då kundstocken i regionen har ökat rejält det senaste halvåret i samband med en riktad säljsatsning.
- Vi är både stolta och glada att Toyota i Mjölby valt Pema som en partner säger Pemas vd och koncernchef Michael Gozzi. Toyota ställer tuffa krav på sina leverantörer för att i sin tur kunna leverera mot sina egna slutkunders högt ställda förväntningar. Nu ska Pema vara en del i denna process och vi ska visa att Pema är ett effektivt verktyg för Toyota att upprätthålla hög flexibilitet och kostnadseffektiv bemanning.
Samarbetet inleds omgående och löper tillsvidare.
- Pema har en tydlig inriktning att arbeta med heltidsanställd personal för att säkerställa kontinuitet och hög produktivitet hos sina kunder, säger Sandra Eriksson, inköpschef IMS i Toyota Material Handling Manufacturing Sweden. De har även varit noga med att påpeka att de vill växa i närområdet och i första hand jobba med personal från orten eller regionen. Det är viktiga kriterier för Toyota i val av bemanningsleverantör förutom att leverantören ska ha stort engagemang och hjärta för sin kund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078