23948sdkhjf

Sympativarsel påverkar Bring och Postnord

Sekos förbundsstyrelse beslutade på torsdagen att lägga sympativarsel till stöd för Svenska Målareförbundets pågående strejk.
Om sympatiåtgärderna träder i kraft innebär de att samtliga brev- och paketförsändelser varken hämtas från eller delas ut till ett tiotal måleriföretag på drygt 30 adresser. Varslet omfattar både Postnord och Bring.
- Deras motpart, Måleriföretagen, gör allt de kan för att försämra Målarnas lönesystem och villkor, säger Sekos avtalssekreterare Valle Karlsson. Det var därför enkelt för vår förbundsstyrelse att fatta beslut om att lägga sympativarsel till stöd för Målareförbundets strejk. Det är uppenbart att Målareförbundet har en motpart som inte verkar intresserade av att få till ett avtal. Därför sätter vi nu extra tryck på dem genom att sympativarsla så att Målarna kan få sina högst rimliga krav tillgodosedda.
Sekos sympativarsel innebär en blockad mot utdelning och avhämtning av samtliga brev och paketförsändelser hos ett tiotal måleriföretag. Stridsåtgärderna träder i kraft den 29 april klockan 14.00 om inte parterna kommit överens innan dess.
Seko kan komma att besluta om ytterligare sympativarsel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062