23948sdkhjf

Maserfrakts delägare får 3 miljoner i återbäring

Maserfrakt redovisar ett rekordresultat för 2015 på drygt 17,5 miljoner kronor och det efter att man lämnat en provisionsåterbäring på mer än 3 miljoner kronor till de 268 åkerier och maskinentreprenörer som tillsammans äger och arbetar under varumärket Maserfrakt.
Det framkom vid lördagens årsstämma i Maserfrakt.
Maserfrakts styrelseordförande Krister Söderstam framhåller att 2015 var ett av företagets bästa någonsin.
- Men det här innebär inte att vi kan sitta stilla, säger han. Trots att det går bra för oss nu så ser vi att marknadstrenderna förändras snabbt. Det här behöver vi förhålla oss till för att kunna bibehålla och stärka vår position ytterligare som ett av Sveriges största företag i branschen.
Arne Helmersson avgår efter 13 år som vd i Maserfrakt Anläggning, det ena av Maserfrakts två verksamhetsbolag. Arnes efterträdare är Daniel Eriksson som tidigare varit arbetschef i samma bolag. Företaget satsar nu på att samla mer kunskap kring både kunder, marknadstrender och konkurrenter. Arne Helmersson kommer att stanna i koncernen och arbeta med just dessa framtidsanknutna utvecklingsfrågor.
- Vi har många utmaningar framför oss, säger Arne Helmersson. Vi ser bland annat att våra kunder tänker annorlunda när de upphandlar numera. Konkurrensen är knivskarp därute och vi måste noga följa marknadens utveckling hela tiden. Det är sådant jag ska jobba med framöver.
En av trenderna på distributionsmarknaden är att kunderna strävar efter allt större regioner för sina avtal och att ha så få leverantörer som möjligt. Det är en fördel för de riktigt stora internationella bolagen inom transportsektorn.
- Det är tufft, men vi har hittills klarat oss väldigt bra mot jättarna DHL, DB Schenker och Postnord, säger Patrik Andersson, vd i Maserfrakt Distribution. Det är lite som David och Goliat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078