23948sdkhjf

Godsvagn ur spår i Malmö

På tisdagsmorgonen på Malmö rangerbangård kolliderade en tom vagn med första vagnen i en vagngrupp, vilket ledde till att den första vagnens hjulpar spårade ur. Den näst sista vagnen i gruppen har använts för farligt gods och var tom, men inte rengjord.
Räddningstjänsten lämnade rangeranläggningen efter en kort insats eftersom de bedömde att det inte förelåg någon fara.
Den näst sista vagnen i vagngruppen var en cisternvagn med farligt gods, UN-3414 natriumcyanid. Vagnen var tömd men inte rengjord. Denna vagn hade inte spårat ur och den utsattes heller inte för någon skada.
- Tidigt på tisdagsmorgonen, runt klockan 04.00, hade vi en vagnurspårning på Malmö rangerbangård, säger Håkan Sjöström, trafiksäkerhetschef i Green Cargo. Urspårningen skedde i en låg hastighet, under 20 km/h och berodde på ett fel som uppstod när vagnarna skulle bromsas in i samband med rangeringen. Den urspårade vagnen fick små hjulskador. Vi utvärderar alltid våra urspårningar och olyckor och vi kommer också tillsammans med Trafikverket och Räddningstjänsten att utvärdera det som inträffat.
Green Cargos kommunikationsdirektör Sohana Josefsson framhåller att ett flertal medier under tisdagsmorgonen rapporterade om att två godståg med farligt gods kolliderat på Malmö rangerbangård.
- Ett flertal medier fick en felaktig bild av det som inträffade och det har heller inte varit någon allvarlig olycka, säger Sohana Josefsson till Transport & Logistik Idag/Transportnet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.406