23948sdkhjf

Märsta Förenade och Foria får omfattande transportuppdrag

Märsta Förenade i konsortium med Foria skriver nu kontrakt med Implenia för tunnelbergstransporter från Förbifarts-etappen Johannelund.
Uppdraget drar igång efter sommaren och pågår i 4 år framöver.
Sedan 1998 har Foria och Märsta Förenade tillsammans kunnat ta sig an större infrastrukturuppdrag i och med att ett konsortium företagen emellan startades. Tillsammans har Foria och Märsta Förenade varit med och byggt infrastrukturprojekt som Södra Länken, Norra Länken, Norrortsleden och Citybanan/Tvärbanan.
Implementia Skandinavien har ambitionen att bli Skandinaviens ledande entreprenör inom komplexa infrastrukturprojekt. Företaget har i dag cirka 700 medarbetare och många års erfarenhet inom detta område både i Sverige och Norge. Implenia Sverige har kontor i Göteborg och Stockholm.
E4 Förbifart Stockholm blir en av världens längsta tunnlar i stadsmiljö, mer än 18 av ledens 21 km går i tunnel och kommer att ta cirka 10 år att bygga. Arbetet med Förbifart Stockholms huvudtunnel kommer att drivas i sex olika etapper, varav Johannelund är en av dem.
För att transportera bort de 4,5 miljoner tonen tunnelberg från etappen kommer cirka 15 bergtrailerekipage att arbeta i 2-skift tillsammans med VSM Entreprenad som sköter utlastningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062